🚚 GRATIS VERZENDING! 📌KORTINGEN TOT WEL 90%

Meerdere honden uitlaten: hoe doe je dat?

Wandelen met twee honden

Als je gaat oppassen in jouw buurt kan het voorkomen dat je met meerdere honden tegelijk wilt wandelen. Bijvoorbeeld omdat je graag je eigen hond mee wilt nemen naar je oppasadres, of misschien heb je net zoals een hondenuitlaatservice wel meerdere oppashonden tegelijk. Het is best lastig om te wandelen met alle honden netjes naast je en zonder dat de lijnen verstrikt raken. We geven je vandaag daarom een paar tips hoe jij als hondenoppas het beste twee of meer honden tegelijk kunt uitlaten.

Tips voor mensen met 2 honden

Oefen eerst met één hond
Voordat je samen met honden gaat lopen is het belangrijk om met elke individuele hond een goede vertrouwensband te hebben. Het is belangrijk dat de honden kalm en op hun gemak zijn. Oefen het wandelen dus eerst het wandelen met elke hond apart zonder dat de hond aan de lijn trekt. Doet een hond dat toch? Stop dan eventjes, wacht totdat de hond zelf de lijn weer slap maakt, en loop dan direct door. Zodra je met elke hond afzonderlijk rustig kunt lopen en je goed met elke hond kunt communiceren, kun je de honden aan elkaar introduceren.

Twee honden uitlaten

Rustig aan elkaar wennen
Zodra je met twee of meer honden loopt ben je officieel een roedel. Dat betekent dat de honden zich tot elkaar verhouden: ze gedragen zich op een bepaalde manier naar elkaar. De één wil gelijk spelen, de ander wacht liever rustig af. Bekijk daarom goed hun gedrag en geef ze de tijd om aan elkaar te wennen. Ontmoet elkaar op neutraal terrein (het liefst buiten): een wandeling is de beste manier om elkaar te leren kennen. 

Dual-doggie duo-rollijn: dé oplossing dual-doggie duo-rollijn

Laat u twee honden tegelijk uit en loopt u te klungelen met twee rollijnen, of zoals ze vaak genoemd worden, twee flexi’s? Stop dan nu met klungelen want dit is dé oplossing voor u: De dual-doggie duo-rollijn: Twee-rollijnen-in-één. Door het gepatenteerde ontwerp kunnen dat de lijnen niet verward of in de knoop raken.

Met twee afzonderlijke knoppen kunt u de lengte van elke lijn afzonderlijk vastzetten of weer loslaten. De knoppen en de uiteinden van de lijn zijn met kleuren gecodeerd in oranje en groen, zodat u zich niet kan vergissen. Zo houdt u controle over beide honden.

Tevens is de band aan het uiteinde van de lijn (dus het gedeelte bij de hond) voorzien van reflecterend materiaal. Dus ook in het donker zijn uw honden goed zichtbaar voor naderde auto’s en dus tevens veilig in het donker.

Geschikt voor de kleine tot middelgrote hond.

Versie 2016  Dual doggie musketon haken

Historie van de Dual-doggie duo-rollijn:

Het is een uniek product met een gepatenteerd ontwerp.

Wigzi dual-doggie duo-rollijn - retractable dual dog leash

Dual-doggie duo-rollijn – versie 2012

Versie 1 bestaat al jaren (sinds 2012 op de markt), echter deze is momenteel nergens meer te koop.

Wigzi dual-doggie duo-rollijn - retractable dual dog leash

dual-doggie duo-rollijn – versie 2016

Medio oktober verwachten we dat versie 2 leverbaar wordt: Een vernieuwde en verbeterde versie van deze geweldige duo-rollijn. Het model is vernieuwd, het mechaniek is verbeterd, en heeft nu drukknoppen in plaats van schuifknoppen.

Blijf op de hoogte:
Heeft u interesse in de dual-doggie duo rollijn, schrijft u zich dan nu in op de nieuwsbrief. U ontvangt dan informatie zodra we weten wanneer en waar versie 2 leverbaar wordt.

Uw voordeel: Tevens ontvangt u dan uw dual-doggie duo-rollijn zodra deze leverbaar is met gratis verzendkosten.

Specificaties van de nieuwe versie:

  • 2 rollijnen van elk 2,9 meter (met handvat erbij 3 meter lang)
  • geschikt voor 2 honden (elk tot 22,7 kilo)
  • weegt in totaal nog geen 400 gram
  • de lijnen kunnen oneindig veel draaiingen maken van 360 graden
  • uiteinde van de lijnen zijn voorzien van reflecterend strepen: dit geeft extra veiligheid in het donker

WEES TEN ALLE TIJDEN VOORZICHTIG: Net als alle andere rollijnen, rollijnen kunnen snijden, gebruik op eigen risico!

De duo-rollijn is te bestellen op www.dealyo.nl